Ingen god vitrysk cheesecake

Dags för årets andra kak-låt.

10.      Teo – ”Cheesecake” (Vitryssland)

Har fem låtar efter sig i andra semin.

 

 

Lettland ville baka en kaka, och i Vitrysslands fall är det cheesecake som står på menyn. Vad som däremot inte finns med är textraderna om hur Teo försöker hitta flyktplaner från sin flickvän genom att använda Google maps. Ingen reklam är tillåten i ESC, så nu använder han ”all the maps” i stället.

Och han hade nog behövt göra både en och två kursändringar för den här sången. Den är lite skön på ytan, men snart inser man att den är rätt tråkig. Det händer ingenting.

Han säger i inledningen av låten att han inte är någon Patrick Swayze, och det kan jag absolut skriva under på. I videon har han snarare snott upplägget rakt av från Robin Thickle i förra årets uppmärksammade video till ”Blurred lines”. Inte lika mycket naket i den här, även om tjejen i slutet av låten helt plötsligt har kastat alla kläder och sätter sig bakom ett dragspel. Skumt.

I Eurovision har det aldrig gått så bra för Vitryssland, vilket är lite förvånande. Både 2007 års ”Work your magic” och förra årets ”Solayoh” var riktigt bra låtar i mitt tycke. Men Vitryssland anno 2014 hamnar inte på min Spotifylista.

Jag gillar cheesecake, men inte i den här versionen. Till efterrätt väljer jag nog hellre Lettlands kaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *