Ingen verkar tro på Schweiz trevliga låt

No, not Sweden. Switzerland!

12. Sebalter – ”Hunter of Stars”

Vi börjar närma oss slutet av semifinal två, men det återstår tre låtar efter denna.

 

 

Förra året körde Schweiz med Frälsningssoldater. Det enda gudfruktiga i årets bidrag skulle möjligtvis vara Det Flygande Spaghettimonstret, som förekommer i videon. Eller, det kastas spaghetti i alla fall. Men ingen fara, pastan kom inte till skada, försäkras det i slutet av videon.

Videon är bra, och det är låten också. Ett ord jag skulle vilja använda är ”trevlig”. Man blir glad av det här. En enkel sång, inget avancerat, men det tilltalar en ändå.

Bland betting-sajter i Europa ligger denna låten bland de sista. Ingen verkar tro på den. Jag spelar inte, men hade jag gjort det så skulle jag kunna tänka mig att satsa lite hos de bolag som ger ett par hundra gånger pengarna om denna skulle ta hem segern.

Jag går alltså emot strömmen och tror att det kommer att gå bra för den här låten. Kanske inte vinna, men den har en bra chans att vara med i toppen tror jag faktiskt.

Schweiz har en speciell plats i Eurovision-historien, som arrangör av den allra första tävlingen. Man har vunnit två gånger, bland annat med hjälp av Celine Dion 1988. På sistone har det dock gått riktigt dåligt. Efter 2006 har man bara tagit sig till final en gång, och då kom de sist.
Till final borde de komma i år, och där borde de kunna ta sig högt upp tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *