Norsk touch gör Rumäninen starka

Vi avslutar andra semin med en rumän och en norrman.

15. Paula Seling & Ovi – ”Miracle” (Rumänien)

Sist ut av de som inte är direktkvalificerade till finalen.

 

 

Den skandinaviska touchen känns igen direkt. Bland textförfattarna finns förutom artisten Ovidiu Cernăuțeanu (född i Rumänien men uppvuxen i Norge) också bland andra Frida Amundsen, som hade en hit i Sverige med ”Closer” för ett par år sedan.

Den andra delen av duon, Paula Seling, står förutom för sången också för en del coola trickfilmade grejer, live. Det får inte missas.Låten hade kunnat delta i både norska Melodi Grand Prix och svenska melodifestivalen och få höga positioner. Jag gillar det jag hör, och det faktum att den ligger sist i startfältet gör att jag tror att det nästan är givet att den borde gå till final. Väl där kommer den nog att få en hyfsad placering. Den är bra mycket bättre än sömnpillret som Norge valde att skicka.

Förra året skickade Rumänien en vampyr, men i år suger inte deltagaren lika hårt. Inte alls faktiskt. Det kan nog gå bra. Kanske inte till bronsmedalj, som är landets bästa resultat (gånger två), men rätt långt upp i listan tror jag.

 

Så, det var semifinalerna. Det är sex låtar kvar, som är direktkvalificerade till final. De kommer senare i veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *