Danska Bruno Mars är självironisk

Dags för hemmalaget!

23. Basim – ”Cliche Love Song” (Danmark)

Tävlar som nummer 23 i finalen, och är det enda bidraget som ännu fått ett startnummer där.

 

 

 

Vi måste börja med det uppenbara. Likheten mellan Basim och Bruno Mars. Och det finns flera. För det första utseendet och stilen. Men låten i sig innehåller många ingredienser som Bruno bukar använda sig av, som ett glatt budskap, lättsjungen refräng, allehanda visslingar och ljud, och hela uppbyggnaden känns som om samma personer har gjort de bägge artisterna.

Nu ska sägas att Basim inte är där ännu. Bruno Mars är klasser bättre, men detta är trots allt inte så tokigt. Låten finns med i ”man blir-glad”-genren, och sånt piggar alltid upp och brukar funka fint i Eurovision.

Låten är också väldigt självironisk eftersom den handlar om kärlek, liksom så många andra låtar, och man påpekar det. Genom att kallade den ”Cliche love song”, och sjunga detta i refrängen, så räddar man sig undan att vara vilken annan love song som helst.

Danmark har haft en del dalar på senare år, med en sistaplats 2002 som sämsta resultat, men överlag har det gått rätt så bra. Två vinster sedan 2000, och även tre stycken topp 5-placeringar.

I år kommer det säkert också gå bra. Värdlandet får alltid lite tack-för-showen-röster, men det är nog många som kan rösta på den här för att den helt enkelt är bra. Inte tillräckligt för att vinna i år igen, men en helt okej placering tror jag på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *