Är det här verkligen rätt, Tyskland?

Nästa land i den stora femman är Tyskland

Elaiza – ”Is It Right” (Tyskland)

Har ännu inget startnummer i finalen.

 

 

I år bjuder Tyskland på lite indie, som påminner om Amanda Jensen eller Laleh. När man börjar lyssna så låter det rätt okej till att börja med, men sedan händer något. Eller, tvärt om. Sedan händer ingenting. Det här är faktiskt en rätt tråkig låt känner jag nu.

Det är något med den som gör att jag vill gilla det, men det går inte riktigt att sätta fingret på vad som är felet. För enformig utan att nåt händer, så kan man väl sammanfatta Tysklands låt. Ytterligare en gång i år talar låttiteln om hur den är. Ska det verkligen vara så här, Tyskland?

Landet är som sagt en del av Big five, men det är inte för sina framgångar. Tyskland (inklusive åren som Väst-) har faktiskt bara vunnit två gånger, 1982 med ”Ein bißchen Frieden” och 2010 när Lena sjöng om satelliter. Dock ska ett land som skickar Dschingis Kahn till Eurovision ha nån typ av respekt.

Tre av de fyra senaste åren har man varit topp-10, men förra året när Cascada plagierade Loreens ”Euphoria” blev det en 21:a plats. Så mycket bättre tror jag inte det går i år. Tyskland är ett av de stora fem länder som ska vara glada att de har en direktplats i finalen, för annars hade de nog missat den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *