Frankrikes mustasch är seriös

Först ut av The Big Five är Frankrike

Twin twin – ”Moustache” (Frankrike)

Har inte fått något startnummer i finalen ännu.

 

 

Det mesta i den här låten är på franska, förutom refrängen som repeterar ”I wanna have a moustache”. I resten av texten sjunger sångaren bland annat att han har en fin lägenhet, pengar, snygga kläder, allt man kan drömma om, förutom en sak. Han vill ha en mustasch.

Det har startat en debatt bland Eurovision-bloggare om huruvida den här låten är ett skämt eller inte. Enligt bandet själva så är det inte det. Det är en kritik mot konsumtionssamhället. Fine, det köper jag (hehe).

Låten i sig är en helt okej club-låt, lite modernt, lite skönt. Lite större och coolare scenshow än i klippet så ska det nog kunna bli bra det här.

Varje år dyker det upp diskussioner om Big Five, som har direktplatser till finalen för att de betalar för hela kalaset. Jag kommer att återkomma om vad jag tycker om detta i ett senare inlägg, men just nu fokuserar jag på låtarna. Och Frankrike hade inte behövt vara direktkvalificerade, för de hade nog klarat att ta sig till final på egen hand. Väl där tror jag väl inte att de kommer att vinna, men en mittenplacering kan jag tänka mig.

Frankrike dominerade Eurovision i tävlingens barndom. De första 15 åren tog landet 11 pallplatser, varav fyra vinster.Ytterligare en kom 1977, men därefter har det gått sämre. Många år verkar det som att Frankrike har tagit tävlingen lite med en klackspark, och det har varit tråkigt. Men de senaste åren har de skärpt till sig, och det är skönt. För det finns mycket bra musik i Frankrike, och det är roligt att de själva verkar ha insett det nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *