Lady Gaga möter Gyllene tider i Florens

Dags för fjärde finalklara bidraget, från Europas stövel.

Emma – ”La mia città” (Italien)

Har inget startnummer i finalen ännu

 

 

Vi är vana att se Italien med en smäktande ballad, men i år kör de på poprock, och det är kul. Också ovanligt att höra denna genre på italienska.

Lady Gaga är det första som dyker upp i huvudet när man ser detta. Dels är det de utsvävande outfitsen som hon har, dels låter själva låten också som något som skulle kunna från henne.

I detta vill jag stoppa in lite Gylle tider faktiskt. Inte bara för den uppenbara Farfisa-orgeln, men det är något i melodin som gör det också.

Sångerskan heter Emma Marrone och kommer från Florens. Hon fortsätter årets starka trend med kvinnliga sångerskor födda på 80-talet. Men då de flesta av dessa har lugnare låtar så är det mer fart i Emmas, och det sticker ut till det bättre. För det är en bra låt, och jag tror att det kommer gå hyfsat för denna.

Från att ha varit ett land att räkna med de flesta år slutade Italien att tävla 1998, och höll sig sedan borta i 13 år. Sedan comebacken har det gått fint, med placeringarna tvåa, nia och sjua. Italien hör hemma i Eurovision, och det är kul att de testar på något nytt, samtidigt som de håller kvar vid språket. Den här låten kommer inte att vinna, men bli en bra uppstickare som kanske även i år kan ge Italien en topp-10-placering om de har tur.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *