Spaniens Sanna Nielsen är bättre än vår

Näst sista låten att presentera i årets tävling.

Ruth Lorenzo – ”Dancing in the Rain” (Spanien)

Har ännu inget startnummer i finalen

 

 

Apropå förra landet Italien, så är det ungefär sådana här låtar de har skickat de senaste åren. De lät de bli i år, vilket är tur för dem eftersom så många andra länder skickar liknande låtar. Bland dessa finns Spanien.

Spanien skickat en tjej i 30-årsåldern med en stark röst och en långsam men häftig powerballad. Känns det igen från exempelvis… Sverige? Det gör det, och det är mycket i de bägge bidragen som påminner om varandra.

I många andra fall i årets tävling vinner Sanna Nilesen pluspoäng för att hon har sådan kvalitet. Men mot Spanien har hon inte det med sig, eftersom Ruth också är en väldigt duktig sångerska. Bland annat har hon kommit femma i brittiska The X Factor.

Så det kommer bli en rak duell mellan Ruth och Sanna, om Sanna nu tar sig till final. Och där tycker jag faktiskt att Spanien är strået vassare, med en lite mer spännande låt än ”Undo”.

På 60-talet tog Spanien två raka vinster, men därefter har Spanien varit något av en besvikelse. En andraplats 1995 är det enda som överhuvudtaget är värt att nämna under de senaste 30 åren.

I år tycker jag dock om de har hittat rätt. Om det verkligen är ett ballad-år i år så kommer den här att ligga bra till. Men det beror på hur folk röstar. Det känns som att den kommer ligga i bra nivå med Sverige, om de möts, och då kan vad som helst hända.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *