Sanna vann europeiska fansens tävling

Just nu pågår en omröstning hos OGAE, Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision, som är en fan-organisation för de som gillar Eurovision. Det är bara Andorra kvar som ska rösta, så resultatet är redan klart.

Ländernas ”klubbar” skickar in resultat liknande de röstningspoäng som finns i den riktiga tävlingen. Omröstningen håller på att avslutas, och de flesta länderna har lämnat sina poäng. Och Sverige leder – stort. Och kommer därmed att vinna.

När 32 länder hade röstat hade Sverige 303 poäng, mot tvåan Ungern med 196. Sverige har dessutom hunnit få en del poäng efter det också.

Sedan 2007 har OGAE hållit denna förvägsröstning, och av dessa sju år har de lyckats pricka in vinnaren fyra gånger. De verkar gilla Sverige, eftersom de valt oss till vinnare tre gånger, inklusive årets Sanna-låt. 2008 fick de dock inte så rätt när de valde Charlotte Perellis ”Hero”, som slutade på plats 18 i den riktiga finalen.

2010 valde de Danmark, som blev fyra på riktigt, men 2011 floppade de med Ungern, som blev 22:a.

Däremot prickade de alltså in vinnarna 2007, 2009, 2012 och 2013.

Återstår att se hur det blir med Sanna. Det kan ge en fingervisning om att det kommer att gå bra för ”Undo”. Eller så slutar hon på plats 22.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *