Sverige vann med 92 poängs marginal

Nu är omröstningen klar i OGAE:s fan-tävling. Som jag berättade igår så stort det tidigt klart att Sanna Nielsen skulle vinna, men nu har resultatet kommit (hur alla länderna röstade kan ni läsa i det här dokumentet).

Sverige blev överlägsen etta med 354 poäng, före Ungern på 262. Israel och Österrike slogs om tredjeplatsen, där Israel drog längsta strået.

Några intressanta saker att uppmärksamma:

Några låtar som jag tyckte var riktigt usla gick det bra för, Storbritannien blev femma och Norge sjua. Däremot föga överraskande att man bland i botten kunde hitta länder som Portugal, Georgien och Litauen. Dock gick det inte lika bra för några andra av mina favoriter, Lettland och Makedonien.

Men i topp tio finns många bra låtar med, som Spanien och Grekland, med Italien och Danmark strax bakom.

 

Vad betyder då detta? Tja, det är svårt att säga, men troligtvis kommer Sverige inte sluta sist, och de borde åtminstone ta sig till final. Det är också intressant att det verkar verkligen vara ett balladår den här gången, då de fem översta placeringarna togs av lugna låtar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *