Galnaste Eurovision-låtarna, plats 9 &10

Eurovision song contest har get musikvärlden mycket bra, som att exempelvis Céline Dion och ABBA fick sina definitiva genombrott. Vackra ballader har slagits med häftiga dans-hits och tänkvärda texter har berört många.

Men allt är inte så. Tävlingen har också kommit att symboliseras av galna framträdande, konstiga dräkter udda karaktärer och häpnadsväckande urusla texter.

Jag ska därför här lista de i mitt tycke 10 galnaste bidragen. Det handlar alltså inte bara om rent usla låtar, utan där man trots allt har dragit på smilbanden när man har sett det. I bland i och för sig för att det är så dåligt. Scenkläder, koreografi, låttitlar, scenografi, allt sådant spelar in.

Här är in topp-tio-lista, där jag arbetar mig neråt mot den bästa/galnaste låten. Håll till godo!

 

10. Datner & Kushnir – ”Shir Habatlanim” (Israel 1987)

Den här låten har i Sverige blivit känd för att Bert Karlsson gjorde en cover på den (bara det är galet!) under namnet Hoppa Hulle. Och den riktiga låten känns nästan som en parodi i sig själv. Artisterna står rakt upp och ner till en början med, men under tiden som låten går så blir det bara konstigare, med en lags udda dans. Texten låter också rolig, och den är humoristisk även på hebreiska. Den handlar om en vanlig dag i en persons liv, med att stiga upp, koka kaffe och allt sånt där.

Den slutade åtta 1987 med 73 poäng.

 

9. Valentina Monetta –  ”The Social Network Song (Oh Oh — Uh – Oh Oh)” (San Marino 2012)

”If you wanna come to my house, then clic me your mouse.” Det är bara en av alla fruktansvärt dåliga textrader i den här låten.Många av dem ska anspela på sex, och vissa är mer rakt på. Do you wanna play cyber sex again?

Låten är jättekonstig, och uppträdandet är inte mycket bättre. På scen samsas en pilot, några cheerleaders, en doktor, Valentina samt någon i en silverjacka.

San Marino gick inte till final det här året… Den slutade på 14:e plats i sin semifinal. Men valentina Monetta försökte igen 2013, och även i år. Så tredje gången gillt kanske?

Valentina Monetta

Varför är det en doktor med på scen? Bild: TT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *