Galnaste Eurovision-låtarna, plats 5 & 6

Ibland är låtar så dåliga att de inte skrapar ihop ett enda poäng. Här kommer en sådan:

6. Gipsy.cz – ”Aven Romale” (Tjeckien 2009)

Det är ju mer ärligt att visa scenframträdandet, eftersom det är det som ska bedömas, men jag kan inte låta bli att också lägga upp musikvideon. Den är också… speciell…

 

Alltså, det här är inte bra. Det är fruktansvärt. Låtens titel kan översättas med ”Stig in, romer”. Texten, låten, musiken, allt är konstigt.

I sin semifinal slutade den här låten toksist, med noll poäng. Detta var sista (senaste) gången som Tjeckien var med i tävlingen. De tröttnade på att inte uppskattas av övriga Europa. På tre gånger de har varit med har de skrapat ihop totalt tio poäng.

Tja, man kan åtminstone säga att de klev ut ut tävlingen med ett minnesvärt bidrag…

 

Vi går vidare… Nu blir det en lugn och fin låt. Eller?

 

5. Alf Poier  ”Weil der Mensch zählt” (Österrike 2003)

Att det är många nyare låtar med på den här listan tror jag kan tolkas som att förr i tiden så tog några fler länder mer seriöst på tävlingen. På senare år har vissa länder tänkt ”äh, vad sjutton” coh sen gått bananas och flppat ut. Österrike är ett sådant land.

Låten handlar om djur och människor. Framträdandet är… tja, hur ska man beskriva det? Kartong-djur på scen, och en outfit som påminner om Birger från Stefan & Krister. Och så dansen. Höjdpunkten är efter refrängen, när låten helt byter karaktär från trevlig barnvisa till hårdrock och väldigt fånig dans. Bara i Eurovision, gott folk. Bara i Eurovision.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *