Galnaste Eurovision-låtarna, plats 1

Vi har nu kommit till det galnaste bidraget i Eurovision Song Contests historia. Först kan det dock vara på sin plats att nämna andra låtar som inte kommer med.

Lordi med Hard Rock Hallelujah skulle kunna vinna den här tävligen, men jag har valt att inte ta med den. Den var faktiskt ändå lite seriöst menad, men framförallt så var det faktiskt helt i linje med sin genre. De som följt dem vet vad de var för något, och det är egentligen genren som är mer galen än låten i sig.

Samma sak kan sägas om Roger Pontare och hans same-indianska bidrag från 2000.

Förra årets rumänska vampyr, och annat, är galet, men inte tillräckligt bra för min lista.

 

Men nu är det alltså dags för min vinnare. En riktig banbrytare.

1. Dschinghis Khan – ”Dschinghis Khan” (Tyskland 1979)

 

Wow. Bara wow. Det här är så roligt, konstigt, galet så att det finns inte. Den här låten var en riktig banbrytare som ett bevis på att man fick vara helt galen även i Eurovision. Abbas kläder från -74 var ingenting mot det här. Kolla in varje medlem i gruppen, de har helt utflippade outfits. Alla män är för övrigt barbröstade.

Ämnet i sig är också speciellt. Fem år efter att Abba sjöng om Napoleon drog Tyskland det hela många, många steg längre och gjorde en låt om en blodtörstig erövrare som tog över större delen av Asien, och enligt vissa också är anfader till en stor del av jordens befolkning, med anledning av hur han behandlade kvinnorna i länderna han kom till.

Så, en blodtörstig envåldshärskare som stal, våldtog och plundrade, honom gör vi en låt om! Fantastiskt…

Det är mycket som kan sägas om den här låten, men det behövs egentligen inte. Bara att kolla på videon visar varför denna toppar min lista över de galnaste låtarna i Eurovisions historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *