Redan ikväll avgörs det

Sanna i danmark

Sanna är på plats. I kväll är det genrep. Bild: Janerik Hneriksson/TT

 

Imorgon är det semifinal och Sanna Nielsens öde ska avgöras. Men det stämmer bara till viss del.

Det kommer att vara både juryröster och telefonsamtal som avgör. Tittarna ser programmet imorrn och ringer och röstar då. Juryn däremot ska inte bedöma det framförandet, utan det som sker under genrepet ikväll.

Varför, kan man undra. De vill ha sina röster klara så att det inte tar för lång tid imorrn. Men jag tycker nog att om man kan sammanställa alla Europas telefonröster på en kväll så kan man nog även samla ihop en liten jurygrupps åsikter under samma tid. Visst, de kan ha fått se framförandena flera gånger, inklusive genrepet, men det borde vara samma uppträdande som alla bedömer.

Samma system användes för den internationella juryn i Melodifestivalens final.

I och med detta är alltså kvällens insats väldigt viktig. Dock skulle jag nog säga att morgondagens framträdande är ännu mer så. Juryn har bättre koll på bidragen i förväg, och ett misstag på genrepet är nog inte lika ödesdigert där som om tittare som aldrig hör låten tidigare får se ett fatalt misstag eller en dålig sånginsats.

Nu torr jag dock inte att Sanna kommer att drabbas av något sådant. Hon är för erfaren och proffsig för det. Men alltså, heja Sanna ikväll, och heja Sanna imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *