Sanna Nielsens odds är bra

Nu är veckan här när Europa ska bestämma vilken som är årets bästa låt, av dem som har skickats.

I går invigdes veckan i Köpenhamn, och många av artisterna är redan på plats.

svenska fans

Och några fans också. Bild: TT

Under söndagen samlades nordens artister och sjöng på Euroclub, där Sanna Nielsen bjöd på ett medley av sina låtar.

 

Samtidigt fortsätter hon att ligga bra till på bettingsajter runt om i Europa. Tillsammans med Armenien (som jag fortfarande anser är överskattad) toppar hon de flesta odds. Eller, har lägst odds är det ju, om man ska vara noga. Sanna har hos de flesta bolag odds mellan 2 och 5 gånger pengarna. Armenien har ofta något lägre.

De övriga länderna på topp fem bland oddsen är oftast Storbritannien, Ukraina och Danmark. Där är det bara hemmalandet som sticker ut som en riktigt bra låt. Den kommer att bli farlig. Strax därefter kommer Ungern, som har en stark och tänkvärd låt. Därefter sömnpillret Norge, och bubblaren Österrike.

Sämst odds har för övrigt Vitrysslands Cheesecake-låt. Och tro mig, det är inte värt att satsa några slantar där, ens för ett odds på 251 gånger pengarna. Lägg inte ens en enkrona där.

Varje år verkar Sverige vara vara segertippade, åtminstone i svenska kvällstidningar. Men i år verkar det faktiskt inte bara vara Expressen och Aftonbladet som tror på Sverige. Europa gillar vår ballad.

Så kan det gå vägen det här?

Fansen i Köpenhamn gillar redan Sanna. Så man ska nog inte dra för stora växlar på publikens reaktion under morgondagens semi, för Sanna kommer ha många skånska fans på plats. Hon kommer att bli bejublad av de närvarande. Återstår att se vad övriga kontinenten tycker.

Men på lördag när vi börjar se resultaten komma in, först då får vi den första riktiga fingervisningen. Och jag tror att om det blir så att Sanna och Armeniens Aram Mp3 drar ifrån de andra länderna tidigt, då kommer nog Sanna faktiskt ta hem det hela. Hon har rutinen, och då kan det bli Eurovision Song Contest i Sverige redan 2015. Dags för Göteborg då kanske?

Men jag tänker inte ta ut något i förskott. Bara konstatera att av länderna som är tippade som förhandsfavoriter så har ”Undo” en väldigt bra chans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *