Danskt ljus inte till Sveriges fördel

Sedan Skagen-målarnas glansdagar har det danska ljuset fascinerat. Dock är ljuset i Köpenhamn inte lika bra.

Igår kväll hade Sanna sitt viktiga genrep, och sången satt fint. Det gjorde däremot inte scenografin.

Mycket av Sannas nummer bygger ju på ljus, strålar som sänks och höjs runtomkring henne. Detta strulade i går, och har gjort så tidigare under repetitionerna också.

En lampa valde att inte lyda de andra, och när de övriga pekade rakt upp så strålande den rakt ut i stället. Och tvärt om. En småsak kan tyckas, men det blir väldigt tydligt när allt är på ett sätt och sedan kommer en toklampa som riktar sin stråle åt ett helt annat håll.

EUROVISION 2014

Så här ser strålkastarna ut som funkar. Föreställ er lampan längst till vänster (utanför bild) som pekar rakt ut i stället för uppåt. Inte snyggt. Bild: Janerik Henriksson/TT

 

Och en annan ljus-grej. På klippen man kan se från gnerepet så är en av kamerorna placerade precis så att en strålkastare går in i kameran och ser därför ut som en enorm eld som sprutas ut jämte Sanna. Blir också konstigt när alla andra lampor är raka ljuspelare.

Aftonbladet skriver att Christer Björkman har lämnat in en protest till Eurovision, om att juryn ska bedöma ett annat rep från Sanna, men fått avslag.

Sådana här saker stör helheten. Om det uppenbart är fel på strålkastarna så kan det ta fokus från sången när numret ska bedömas.

Dock ska det inte avgöra. Jag hoppas att juryn är proffsigare än så. Om Sanna kommer att tokfloppa och inte gå vidare ikväll så tycker jag ändå inte att man kan skylla på dessa tekniska problem.

Men det är synd att numret störs, för det är väldigt snyggt annars. Fler lampor används i bakgrunden jämfört med Melodifestivalen, för att skapa en slags stjärnhimmel på väggen bakom Sanna.

Så, jag hoppas att allt flyter på ikväll med tekniken så att åtminstone tv-publiken kan få se hur proffsigt det här numret är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *