En bra semifinal på många sätt

Så där, första semifinalen var avklarad. Och det gick bra får jag säga. Självklart eftersom Sverige gick vidare, men av många andra anledningar också.

Det var en snygg produktion. Väldigt cool scenografi, som fick även de sämsta låtarna att se hyfsade ut.

Programledarna höll måttet. Hade en hel del kul saker att säga och visa. Jag gillade den lilla turistfilmen.

Favoriterna höll. De segertippade artisterna sjöng bra, och gick också vidare. Sanna var helt fenomenal och sopade banan med alla andra.

Ungefär rätt låtar gick vidare. Mina tips blev så här: Armenien, Lettland, Estland, Sverige, Ryssland, Azerbajdzjan, Ukraina, Moldavien, Holland och Ungern.

Sju av tio. Nja, sådär, va?

 

Här kommer en del kortare tankar om kvällens tävling:

Island stack verkligen ut med sina kläder.

En av de mest trendande grejerna på Twitter var varifrån Albaniens sångerska kom ifrån. #kukas. Folk hade väldigt roligt åt det på twitter hela kvällen. Väldigt löjligt att folk tyckte att det var så roligt.

Synd att inte Lettlands kaklåt gick vidare.

Haha. Kukas…

Belgiens bidrag var väldigt läskigt. Han sjöng om sin mamma, och en kvinna ormar sig runt honom, utklädd till Voldemort. Man tolkar det ju som att det är mamman som dansar där.

Inför Belgiens bidrag drog kommentatorn Edward af Sillén kvällens bästa skämt. ”Dags för Belgiens bidrag, textförfattare: Oidipus.”

Både Edward och Malin Olsson skötte sig bra btw.

Ryssland buades ut både efter sin låt, och när det stod klart att de gått till final. Helt klart för landets vidriga utrikespolitik, och inte för systrarna, som gjorde ett bra framträdande.

Jag tycket att ekorrhjulet som Ukraina hade var väldigt coolt. Det blev en häftig tillgång till låten, och väldigt snyggt samspel mellan sångerskan och dansaren.

Kul för San Marino att de tog sig till final för första gången. Den låten lät bättre i dag än den gjorde i videon. Även Montenegro tog sin första finalplats någonsin.

Nån som minns Albaniens låt?

Portugal ställde upp med Lambada. Jag kan tänka mig att den skulle funka på en chartersemester, men bara då, och efter X antal paraplydrinkar innanför västen. Men då kan man dansa till den åtminstone.

Jag tycker att det är kosntigt att man får rösta under sin egen semifinal. Man vill ju inte ställa till det för sitt land genom att rösta på de starkaste konkurrenterna. Det skulle nog bli fler röster om man röstade på ”den andra” semifinalen.

 

Så där ja, nu laddar vi för torsdagens semi. Men det kommer mycket mer på bloggen innan dess. För nu är det ju igång. Eurovision song contest. Och det är så härligt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *