Vad har vi att förvänta oss?

Nu är det mindre än en vecka kvar till årets tävling. Så, vad har vi att se fram emot?

 

Jag har en känsla av att årets tävling kommer att handla mer om låtarna än artisterna.

 

”Va, gör det inte alltid det?”

 

Nej.

 

Även om många okända förmågor har kommit upp högt och fått genombrott i Melodifestivalen så handlar det i slutändan alltid om kända namn som står som vinnare. Inte sedan 1997 har någon ”okänd” vunnit tävlingen. Då vann Blond, och de blev väl knappt kända efteråt heller.

Men sedan dess har det alltid handlat om kända namn som vinnare. Melloveteraner, dokusåpadeltagare eller redan existerande band.

 

I år är det dock inga artister som sticker ut så mycket. Visst, det snackas mycket om Måns mot Saade, men en sån kamp har redan funnits tidigare, och jag tror inte folk vill ha det så i år.

Så därför, med ett brett artistfält tror jag i år att den bästa låten kommer att vinna, som det ska vara.

Det ska bli intressant.

 

Men det finns många intressanta artister trots allt. Halmstad är representerat av både Rickard Söderberg och Mariette. Ska bli kul att följa de lokala förmågorna. Vissa artister återkommer från fjolåret, och då brukar det bli bättre. Här är till exempel Ellen Benediktson och Linus Svenning. Ska också bli intressant att se vad Elsa från den svenska versionen av Frost, Annika Herlitz, har att bjuda på. Årets trams står Samir & Viktor för, men det behövs lite sånt också.

 

En sak som har blivit sämre i år är att det är färre låtar med i tävlingen. Sju per deltävling i stället för åtta. Bara en försämring, enligt mig. Mer tid för lullull. Men det är ju trots allt låtarna som ska vara fokus för tävlingen. I finalen är det dock tolv låtar med. Fler låtar går vidare från andra chansen, så man behöver inte vara bäst för att vinna så att säga.

 

Programledarna kommer jag återkomma till i ett särskilt inlägg senare ikväll. Men redan nu kan jag säga att jag känner mig positivt hoppfull för att de ska ro detta i land. Ingen svår uppgift dock, med tanke på fjolårets plågsamma insats.

 

Jag vet inte vad jag har att förvänta mig av årets tävling. Det är bra. Inga höga förväntningar. Så jag hoppas att jag kommer att bli väldigt positivt överraskad av årets tillställning. Att allt sånt som jag gillar blir som det ska. Snälla.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *