Inte mycket att hurra för

Nu har SVT släppt 30-sekunders-klipp från lördagens låtar. Och som jag hade förutspått så känns faktiskt denna deltävlingen som den sämsta. Men här kommer mina omdömen:

 

1 Ellen Benediktson ”Insomnia

En mörk version av Euphoria. Det har flera beskrivit den som, och det är bara att hålla med. Till och med sättet som hon sjunger ”Insoooom-nia” påminner om vinnarlåten från 2012. Men den här versionen har inte samma schwung, den står rycker inte tag på samma sätt.

Men det är ju heller inte rättvist att bara jämföra med en av de populäraste Eurovision-vinnarna någonsin. Ellen har trots att nånting där, och framförallt en cool show och snygga scenkläder. Så om allt sitter bra på lördag så kan detta bli ett av de farligare bidragen.

2 Kalle Johansson ”För din skull

Nej, nej, nej. Detta sticker inte ut på något sätt. Det är inte bra. Det finns hur många såna här poplåtar som helst, så om han inte gör en hejdundrande föreställning på lördag, samtidigt som de andra failar, kommer inte detta gör större avtryck än tidigare som har kommit hit via Svensktoppen nästa.
Och jag har svårt att tro att ens den ”riktiga” Martin Eriksson hade kunnat hotta upp den här…
3 Andreas Weise ”Bring Out the Fire

Det är inte fullt så storbandsaktikgt som man hade kunnat gissa, men det är åtminstone åt det hållet. Förhoppningsvis kan han göra ett snyggt nummer av det, och med sin bra sångröst så kan han nog kunna sno åt sig en av de fyra gå-vidare-till-något-platserna. Men det blir hård konkurrens om dessa, fast inte nödvändigtvis för att det är så många bra låtar med…

4 Andreas Johnson – ”Living To Die
Han är tillbaka i 2010, när han hade en lite lugnare låt. Men man känner igen Andreas i det, på både gott och ont. Det är en helt okej låt, men den känns inget särskilt. Och under de 30 sekunder vi går höra nu så händer det ingenting. Men han är ju veteran och fullblodsproffs, så han kan nog bjuda på en bra show på lördag. Annars får han hoppas att publiken röstar på honom som tack för lång och trogen tjänst, känns det tyvärr lite som.

5 Isa – ”Don’t Stop

Detta är vanligtvis den genre som jag lyssnar mest på privat. Pop a la Katy Perry, Kesha, Pink, Britney, Ariana Grande, Kelly Clarkson. Och just den sistnämnda är den som Isa låter mest som här. Men hon är inte i den ligan ännu. Det finns något där, men hon är inte riktigt framme ännu. Men om hon kör så det ryker och allt sitter som det ska på lördag så finns en liten chans att det kan gå bra för henne.

6 Kristin Amparo – ”I See You

Den här låten kommer att konkurrera med Andreas Johnson om rösterna, för dessa två låtar påminner om varandra. Kristin wailar mycket, och det är synd, för hon har ju en bra röst som borde kunna användas bättre. Nu är ju detta bara ett 30-sekundersklipp, så förhoppningsvis blir resterande 2:30 mycket bättre. Men jag hade hoppats på mer från Kristin faktiskt, så det gäller att steppa upp lite grann på lördag för att det här ska gå vägen.

7 Jon Henrik Fjällgren – ”Jag är fri (Manne Liem Frije)

Som jag hade hoppats så är detta den mest intressanta låten. Redan från början så blir det ju udda i och med jojkandet, men det verkar vara en riktigt snygg show med norrsken och spöken, eller nåt sånt. Helt plötsligt känns Roger Pontare, Sarek och allt annat ”norrländskt” som fejk. Det här är den äkta varan. Låten i sig är rätt okej, men jag tror att med numret, stämningen och allt annat så borde denna bli den självklara vinnaren på lördag. I brist på annat bra, i och för sig, men ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *