Risk för stjärnfall ikväll

Dags för tredje deltävlingen. Det kan bli en riktigt jämn tävling, eftersom så många ligger på samma nivå. Inte samma höga nivå, men ändock spännande.

En känsla är att detta kan bli en kväll för stjärnfall. Varje år är det några sådana deltävlingar, där veteraner eller stora namn inte går vidare. Förra årets exempel innehåller Shirley Clamp, Martin Stenmarck och Linda Bengtzing. Hittills i år har de största namnen klarat sig, Jessica Andersson, Saade, Magnus Carlsson. Men ikväll finns en risk att både Andreas Johnson, Andreas Weise och Ellen Benediktsson får respass direkt. I mitt tips är tre av de fyra som går vidare debutanter i Melodifestivalen.

Eftersom det inte är någon låt som sticker ut så särskilt mycket så hänger nog mycket på dagsformen när de väl framträder. Därför är det svårt att gissa hur det går, men jag gör ett försök. Det kan bli så att jag återkommer med en reviderad/samma lista ikväll när alla har uppträtt. Men så här känner jag just nu.

Final

Jon Henrik Fjällgren
Kristin Amparo

Andra chansen

Ellen Benediktsson
Isa

Utslagna

Andreas Johnson
Andreas Weise
Kalle Johansson

 

Förklaringar

Till final

Jon Henrik Fjällgren

Bra scenshower är på tapeten i år. Exempelvis har Saade och Mariette haft bra föreställningar, men nu överträffas allt det. Jag tror att detta kommer gå hem. Låten är okej, men detta i kombination av att folk gillar Jon Henrik och hans historia, att det är udda, det är lite exotiskt och sammanbundet med en grym show, gör att jag verkligen tror att denna kommer att gå vidare.

Kristin Amparo

Årets Sarah Dawn Finer. Det är en fin ballad, och Kristin sjunger fantastiskt. Men räcker det? Svårt. Hon har dock ett ess i rockärmen som har visat sig oslagbart hittills i år. Hon uppträder bland de två sista numren. Hittills har bara sexan och sjuan gått vidare, och jag tror på nåt liknande i dag. Men då krävs att Kristin gör ett riktigt grymt uppträdande ikväll, och det tror jag att hon gör faktiskt.

 

Andra chansen

Ellen Benediktsson

Hm, detta är svårdebömt. Detta är en låt som både kan gå till final och bli utslagen. Den är också alldeles för likt Euphoria för att det ska kunna bortses ifrån. Men det är bra trots allt. Det är mörkt och snyggt och Ellen är skitcool. Denna kan faktiskt skrälla, tror jag.

Isa

I dag finns det inga typiska låtar som barnen ska rösta på (Dolly style, Groupie). Så kanske den här? Tror dock att många barn kommer att gilla Jon Henriks kläder, men annars ligger nog denna bra till. Amerikansk pop som det finns många som gör bättre, men med tillräckligt mycket energi och jävlaranamma tror jag att Isa kan ha en chans att klämma sig förbi de bägge Andreas-orna.

 

Utslagna

Andreas Johnson

Suggestivt och mörkt, det verkar vara nån slags tema ikväll. Andreas sjunger bra, men det händer inget i låten! Vad vill han? Nej, det är inte tillräckligt bra tror jag. Hans chans är att han är så erfaren och kämpar sig vidare på ren rutin.

Andreas Weise

Det är en lite, lite mörkare Weise vi ser. Men låten är inget särskilt, och man glömmer snabbt bort den, förutom att den handlar om eld på nåt sätt. Han kanske kan charma sig till några extrapoäng, men de kommer troligtvis inte att räcka i det här startfältet.

Kalle Johansson

Han försöker vara Oskar Linnros, men det är han verkligen inte. Han borde inte ha någon chans att ta sig vidare, om han inte lyckas charma skiten ur allt och alla emellan låten och omröstningen.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *