Löjligt att inte spela låtarna

Om man inte har bestämt sig för vilken av de hittills spelade låtarna så kan man lyssna på dem igen för att skapa sig en klarare uppfattning. Eller, nej. Eller jo. Eller…?

De låtarna som har åkt ut får man lyssna på hur mycket man vill. De finns redan på Youtube, radio och Spotify. Samma sak med de som har gått vidare till Andra chansen. Lyssna på, bara!

Men de som har gått till finalen, där är det tvärstopp. Eller, rättare sagt så får man lyssna på dem när SVT bestämmer att du ska lyssna.

Under söndagen kan man se en repris av lördagens tävling, och där kan man alltså höra vinnarlåtarna igen. Reprisen går både i tv och finns på SVT play. Men sedan tas det bort.

På måndagen gästar vinnarartisterna Gomorron Sverige, och då spelas en snutt av låten. Men de intervjuerna läggs inte upp på SVT play. Sedan på nästa deltävling visas lite av de som gick vidare förra veckan. Va!?

Det är helt ologiskt hur SVT agerar. Och framförallt är det orättvist. Artister som gick halvbra kan man lyssna hur mycket på som helst inför finalen, men inte de som var bäst. Att höra en låt många gånger gynnar den alltid.

Och dessutom är det ju låtarna man har röstat på som man vill höra. Men det får man alltså inte.

Jag förtår grejen med att man inte får höra låtarna innan det är dags för tävling. Första gången. Men efter sin deltävling så tycker jag att de borde släppas för vem som helst att lyssna på, för att kolla om man gjorde ett bra val när man röstade på Mariette istället för Neverstore, exempelvis.

Sådär, nu har jag fått avreagera mig lite. Imorrn släpps denna veckas låtar, och då får vi höra hur de låter. Fram till söndag, när några av dem plockas bort igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *