Blandade genrer på lördag

Nu har SVT börjar lägga ut klipp från låtarna. Även idag lite sent, men det skulle kunna vara så att webbredaktörerna på SVT.se också vill kolla VM-skidåkningen, och i sådant fall är de förlåtna. Nu har några låtar kommit, och det blir rejäl blandning på genrerna. Så här tycker jag:

 

1. Midnight Boy – ”Don’t Say No

Midnight boy vet inte hur kläder fungerar. Särskilt inte knappar. Men något som han har bra koll på är 1980-talet, och han levererar en snygg låt med tydlig koppling till det årtiondets trendsättande artister.

Det är lite synd att han måste tramsa till det, som med det egna strippandet och lättklädda dansare. För han har en bra låt. Risken är att helheten låter okej, men att refrängen inte är tillräckligt stark. Att kunna bjuda på något som går att sjunga med i medan man bestämmer sig för om man ska rösta eller inte är superviktigt, och det skulle kunna bli midnattspojkens fall.
2. Caroline Wennergren – ”Black Swan

Caroline har ett biddag som är en blandning av James Bond-låt och Broadway. Jag känner genast att jag gillar detta bättre än Midnight boy, och jag tror att med en fulländad snygg scenshow på lördag så kommer detta att bli riktigt nice.
3. JTR – ”Building It Up

För det första tyckte jag att ljudet lät sämre än de föregående artisterna. Det måste fixas till innan lördag.

Annars är detta oerhört alldaglig boybandspop. Jaha, vad vill ni ha sagt, är känslan. Det är mycket möjligt att de unga tjejerna röstar på dessa gossar, men om de skulle gå vidare så har de nog inte mycket att hämta. Det är låten alldeles för anonym för.
4. Hasse Andersson – ”Guld och gröna skogar

Det var dans och hålligång
uppå logen natten lång
Det var sommar det var guld och gröna skogar

Jodåsåattee… Bara genom att se dessa textrader så kan ni gissa hur det låter. Det är dansbana, det är folkligt, glatt och somrigt. Och så självklart dans på scen.

Detta kan säkert locka många. De som saknar dnasbandslåtarna i år kan gott rösta på detta. Det blir lite Kalle Moraeus-känsla från ett par år tillbaka.

 

Man måste åtminstone säga att det är bladning på lördagens låtar. Jag återkommer ikväll med de tre sista låtarna, däribland en viss Måns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *