Måns, och två andra

Sorry, har varit lite upptagen ikväll, så detta inlägg kommer lite senare än vanligt. Men nu har övriga låtar släppts, och det känns lite som en transportsträcka fram till låt nummer sju.

 

5. Dinah Nah – ”Make Me (La La La)

Jag funderar mest på vilket land som hade kunnat tänkas skicka denna till Eurovision. Slovenien kanske. Hm. Vitryssland? Ja, troligtvis. Möjligtvis Moldavien. Eller…

Detta är alltså en typisk öststats-eurovision-låt. Därför skulle den säkert få många poäng från de länderna om vi skickade denna till Wien.

Fast det kommer vi inte att göra. Lika mycket öst som denna är, lika lite är det Sverige. Den är en okej poplåt, men inget som kommer att vinna. Jag tror till och med att den får problem att ta sig vidare till andra röstningsrundan. Både artisten och låten är för anonyma för att man ska bry sig riktigt mycket.
6. Annika Herlitz – ”Ett andetag

Jag sa tidigare i veckan att det är viktigt att Annika gör något som inte är för mycket Disney, för annars är det en risk att hon kommer hamna i det facket för lång tid framöver. Tydligen läser hon inte min blogg (jag är såå besviken) för detta är precis just det – en Disney-låt. Det är en klassisk schlagerballad, men den hade kunnat vara med i Frost 2.

Hon sjunger jättebra, och jag tror att med ett snyggt nummer så kan det bli bra på lördag, men det hade varit roligt att se något mindre musikalaktigt.
7. Måns Zelmerlöw – ”Heroes

Jag är inte knockad av stolen. För det var lite så jag hade hoppats att jag skulle känna. Många har höga förväntningar på Måns, och det blir svårt att infria dem. Men, det kommer inte vara något problem, för han går ju vidare ändå. Och det kan vara som i första deltävlingen, där Eric Saade (ständigt dessa två) inte gjorde något bra genrep. Tvärtom så var det faktiskt rätt kasst. Men så på lördagskvällen exploderade han och körde skiten ur allt och alla. och så kommer det förhoppningsvis bli även för Måns.

Han har en cool show med regn, paraplyer och – tomtenissar. Hmm. Det ska bli spännande att se om han kan leverera en storslagen show, men det tror jag att han kan. Han är såpass proffsig.

 

Måns kommer som sagt gå vidare, men sedan är det väldigt oklart. Det blir intressant att följa hur det går i veckan, och så får man höra längre versioner av låtarna på lördag. Sedan smäller det. Jag ser fram emot denna deltävling mer än de två senaste, och på lördag har vi hört alla låtar – och då är det bara att börja bestämma sig vem som ska till Wien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *