Svårtippad deltävling

Oj, jag märkte nu att inlägget inte hade publcierats. Jag skrev detta i eftermiddags, men tydligen så blev något fel. Så, trots att vi vet hur det gick, och att jag uppenbarligen hade fel på några gissningar, så publicerar jag här nu mina gissningar inför deltävlingen – i efterhand. Jaja, imorrn kommer min analys om tävlingen – som bjöd på många överraskningar.

 

 

 

 

Först och främst, det blev som jag trodde. SVT kommer inte att diska Hasse Andersson. Hans låt var ju anklagad för att vara ett plagiat, men efter SVT:S möte bestämdes det att så inte var fallet.

Han diskas inte för att att låten inte var en stöld, utan för att SVT är för fega för att göra något i det här läget. Men, men så är det.

Då till kvällens tävling. Det är oerhört svårt att tippa i vilken ordning artisterna kommer bakom Måns Zelmerlöw. Det kan gå lite som tänker jag. Men så här är mina gissningar:

Till final:

Måns

Annika

 

Andra chansen:

JTR

Hasse Andersson

 

Utslagna:

Caroline

Midnight boy

Dinah nah

 

Analys:

 

Till final:

Måns

Den enda som känns given att gå vidare. Han är populär och har en bra låt. ’Nuf said!

Annika

Jag tror att kombon av ett snyggt nummer och barn som vill rösta på Elsa gör att hon får tillräckligt många röster.

Andra chansen:

JTR

Egentligen inte nån jättebra låt, men jag tror att de är bra på att samla ihop tillräckligt många röster för att åtminstone gå till andra chansen.

Hasse Andersson

Han är väldigt populär, och dansbandsälskarna kommer att rösta på detta. En mer klassisk schlager, och många har saknat det.

Utslagna:

Caroline

Hon kan lika gänra gå vidare, för hon har en fin låt och sjunger bra. Men i den tajta konkurrensen så tror jag tyvärr att hon får se sig slagen, men jag hade hellre sett henne i AC än JTR.

Midnight boy

Har man glömt hur Modern Talking låter så kan man lika gärna lyssna på det här. Har en bra skrällchans, men det räcker nog ändå inte tror jag.

Dinah nah

Den mest anonyma låten, och artisten. Denna känner jag mig hyfsat säker på att den inte borde gå vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *