Breaking: SVT erkänner ett misstag!

Nu har SVT gjort något som jag aldrig trodde att de skulle göra – de har erkänt att de har gjort fel!

Precis som man hade kunnat ana så var det ST som inte klarade av belastningen av trafiken i lördags. Men att SVT inte hade kunnat förutspå all trafik ville de ju inte erkänna, utan skyllde ifrån sig om att det var en hackerattack. Något som experter inom teknik var eniga om att det var högst otroligt.

”Att göra en stor koordinerad DoS-attack, då kostar det pengar. Då ska det ju finnas ett uppsåt. Min gissning är, om man nu ska spekulera så vet SVT om att de har för dålig kapacitet eller om de är utsatta för någonting”, sa Jakon Schlyter, rådgivare inom IT-säkerhet, då till Expressen.

 

Nu kryper SVT till korset och erkänner sitt misstag. Tack för detta. Nu får vi hoppas på bättre rutiner till nästa år. Att miljontals röster försvinner är inte okej. Nu vet man åtminstone hur man ska kunna undvika detta i framtiden: förbered er bättre. Och om ni gör misstag, skyll inte ifrån er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *