Redo för Eurovision

Nu har jag tagit ledigt från bloggandet i några dagar. Var bland annat i Stockholm och såg Katy Perry i en helt fantastisk konsert i Globen.

 

Men nu är jag tillbaka här och det är dags att vända blickarna ut mot Europa. Jag kommer att börja gå igenom vilket motstånd som Måns Zelmerlöw kommer att möta i Wien. Jag kommer att gå igenom land för land och hissa och dissa det som är bra och dåligt med både låt och artist.

Jag har gjort en snabb titt och faktum är att det ser ut att bli ett sämre år än på länge. Fler intetsägande låtar än förra året, och inte mycket som sticker ut. Visst finns det det också, som det finska bandet från ett gruppboende, men inte så mycket som sticker ut på ett intressant eller musikaliskt bra sätt.

Som det känns nu är Italien den stora favoriten, men Sverige har en bra chans. Inte för att låten är så fantastisk, utan just för att motståndet är sämre än på länge.

Det blir även lite annat i bloggen än bara recensioner av bidrag. Bland annat ska ju Eurovision ha ett stort 60-årskalas så småningom, så det blir det också. Men också nyheter som dyker upp, samt lite kollar på hur det går med Måns förberedelser.

Men det återkommer vi till. Jag kommer att kolla in låtarna i den ordning de startar, först semifinal 1, sedan 2 och så de länder som redan är i final. Och det är rätt många. Hela sju länder är redan i final, Big 5, värdlandet samt inbjudna gästen Australien.

Det ska bli kul att se vad Europa har att bjuda på i år. I fjol bjöds vi på tårtbakande letter, storbröstade polskor som kärnade mjölk, ryska systrar som satt fast i håret, ekorrhjul, regn, och så slutligen en skäggig dam från Österrike som vann. Årets tävling har alltså mycket att leva upp till om det ska bli lika underhållande som i Köpenhamn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *