Anouk har skrivit en glad låt

Vi tar ett litet, litet skutt från Belgien till Holland.

Semifinal 1

4. Trijntje Oosterhuis –  ”Walk Along” (Nederländerna)

 

Precis som sitt grannland Belgien så kände inte Holland (som jag väljer att skriva eftersom det är smidigare än Nederländerna) att det är så viktigt att folket får bestämma vilken låt som ska representera dem. Det har holländarna fått göra tidigare tillbaka, men i år bestämdes det att Trijntje Oosterhuis skulle få äran. Hennes låt spelades först på radio och det första uppträdandet gjordes i den holländska versionen av The Voice (där klippet är hämtat ifrån).

Låten Walk Along är är skriven av Anouk, som tävlade för Holland 2013. Dock är det väldigt stor skillnad på hennes ”Birds” och den här. Birds är mäktig och mystisk, Walk along är glättig och trevlig. men den är inte dålig. Bara annorlunda. Fast Birds är bättre.

 

Det är många låtar i årets tävling som är tråkiga och intetsägande, så då är det kul med något lättsamt som är enkelt att lyssna på. Därför kommer det nog att gå rätt bra för den här. Framförallt om hon kan göra ett bättre scenframträdande än att bara stå och gunga lite fram och tillbaka.

Låten känns inte som en vinnare, men med den nuvarande konkurrensen så borde inte en finalplats vara svår att få, och väl där kommer det nog gå hyfsat för den här. Dock tycker jag att låten saknar en hel del för att få höga poäng. Den kanske förtjänar mer än en trea, men den sticker inte ut tillräckligt mot andra låtar utanför tävlingen för att få höga poäng. Men inom årets eurovision är den bland de bättre.

 

Ifjol gick det riktigt bra för Holland, och de slutade tvåa efter Conchita Wurst, på placeringen precis före Sanna Nielsen. Det var med den härliga countrypop-låten ”Calm after the storm”. Detta behövde Holland, för det var nämligen deras första pallplacering sedan 1975! Det året vann de, men 2000-talet har varit en mardröm, då de missade alla finaler mellan 2005 och 2012. Nu är de tillbaka i den gamla fina form som har givit dem 4 segrar genom åren. Jag tror inte att det blir en femte i år, men det är kul att Holland bjuder på bra musik igen.

 

Betyg: 3 fåglar som faller ner från hustaken av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *