Belgiens tråkiga trend fortsätter

Vi förflyttar oss nu till Belgien, ett land som sällan lyckas särskilt bra i Eurovision.

 

Semifinal 1

3. Loïc Nottet – ”Rhythm Inside” (Belgien)

 

Det finns olika sätt att välja vem som ska representera sitt land i Eurovision Song contest. Sverige har fyra deltävlingar, en andra chans och en final. Vissa länder håller på ännu längre. Och så finns det de där statstelevisionen säger ”sådär, nu bestämmer vi att denna artist ska tävla, med den här låten. Slutdiskuterat”. Och nu snackar vi inte om suspekta diktaturer i Vitryssland eller Kaukasus, utan ett demokratiskt land som Belgien. Så kan det också vara.

Loïc var med och tävlade i belgiska The Voice (där folket får vara med och bestämma) och där slutade han tvåa 2014. Han var alltså i rampljuset när han valdes ut till Eurovision, ett val som gjorde redan förra året.

Låten han ska framföra påminner om något som Lorde skulle kunna ha sjung, men han har även influenser av Rihanna, något som han visade under sin resa med The Voice, där han sjöng hennes Diamonds både på auditionen och i finalen.

Men både Lorde och Rihanna har något viktigt som Loïc saknar. Förmågan att engagera. Jag blir inte det minsta berörd när jag hör den här låten. Den är helt enkelt för tråkig och intetsägande. Det blir också svårt att bedöma hur den kommer att bli på scen, eftersom han inte har uppträtt med den någonstans ännu. Men det känns inte som att det kan komma att bli något hejdundrande framträdande. Men det är väl lite så tanken med The Voice är. Man ska höra rösten men inte se artisten eller framträdandet. Synd nu för Belgien att det inte är The Voice längre, utan Eurovison song contest det handlar om.

 

Förra året skickade Belgien en man som sjöng om att hans mamma var en satellit, men den tog sig inte till final, utan slutade trea från slutet i sin semifinal. Något liknande känns det som att belgarna bör ställa in sig på även i år. Låten är inte dålig, men den är verkligen inte bra. Vem vill lägga pengar på att rösta på detta?

Åtta gånger har Belgien slutat allra sist i tävlingen. De senaste 10 åren har man bara gått till final två gånger. Jag tror inte att landet slutar toksist i år, men en ny finalplats ska man vara väldigt tacksamma om man lyckas nå.

 

Betyg: 2 bakvända stolar av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *