Inget spännande från Grekland

Efter det finländska skräpet kommer nu en lite finare ballad från Grekland.

Semifinal 1

6. Maria Elena Kyriakou – ”One Last Breath” (Grekland)

 

I Sverige är Idol-deltagare en given ingrediens för succé. I Europa verkar det snarare vara The Voice, programmet som inte slog igenom här hemma. Tidigare har vi tagit upp Belgien och Holland som ställer upp med The voice-artister, och nu är det dags för ännu en. Maria Elena vann den grekiska versionen av programmet 2014 och grekerna gillade henne så mycket att hon även röstades fram till vinnaren i den nationella uttagningen till Eurovision.

Låten som hon vann med är en ballad av James Bond-karaktär, som man har sett flera gånger förut.

Detta bidrag symboliserar mycket årets upplaga av Eurovision song contest. Det är inget fel på låten. Den är fin och bra, men den är inte intressant för fem öre. Den berör inte. Det blir ingen fantastisk krämig grillad fetaost från Kreta, utan mer Ica basics salladsost i plastförpackning. Funkar som utfyllnad, men inte till huvudrätt.

Grekland brukar alltid väva in lite grekiskt i sina låtar, men av det hör man inte så mycket i år. Inget dåligt i det. Det är alltid kul med några som testar nytt. Däremot har vi sett denna typ av ballad ett antal gånger förut.

Grekland har aldrig misslyckats med att ta sig till final. Det blir inga problem i år heller, för det är som sagt en helt okej låt. Men att vinna blir det inte tal om. För det krävs något lite mer spännande, lite mer opa!

 

Betyg: 2 konfettibitar i ansiktet av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *