Estland har nåt bra på gång

Efter lite tråkiga bidrag kommer nu en till lugn låt, men en bra sådan.

 

Semifinal 1

7. Elina Born & Stig Rästa – ”Goodbye to Yesterday” (Estland)

 

Här är ett fint exempel på att en lugn låt inte behöver vara tråkig. Detta är en riktigt bra låt i all sin enkelhet. Den griper dag i en, och man blir berörd och engagerad. Där har de flesta andra länderna i årets Eurovision mycket att lära. Jag gillar dessutom blåssektionerna mycket.

Estlands melodifestival tar, liksom vår, ett par veckor, med semifinaler och final. Årets bidrag är ett av de bättre de har röstat fram på senare år, och på bettinglistor ligger det högt upp. Jag kan absolut förstå varför. Efter fjolårets vinnarlåt, som hade mycket politik i sig (inget fel i det dock), så kan det vara så att i år är det mer raka, enkla kärlekslåtar som är populära. Och då är detta ett av de bättre alternativen.

Jag kan inte ge full pott, för den har lite tradiga sektioner trots allt, men jag tror att detta kommer att vara en av de låtar som slåss om slutsegern.

 

I början av detta årtusende var Estland starka med en vinst och en tredjeplats efter varandra. Därefter har det gått sådär, med två sjätteplatser men desto fler resultat långt ner i listorna, om de ens tog sig vidare från semin. Förra året missade man finalen, men det gör man inte i år. Och till nästa år finns det dessutom en chans att Estland blir direktkvalificerade till finalen – som värdland.

 

Betyg: 4 sovande tjejer som inte blev väckta, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *