Ännu en tråkig låt

Nu återvänder vi till låtrecensionerna.

Semifinal 1

10. Boggie – ”Wars for Nothing” (Ungern)

 

Det går troll i årets första semifinal. Och trollen har lagt sina barn för att sova, allihopa. För det finns så många tråkiga låtar, och detta är en av dem. Visst, låten är fin, liksom budskapet, men det händer ingenting.

I kommentarsfältet till videon skriver en person ”hur kan det vara så många dislikes när budskapet är så fint?” jo, därför att budskapet måste framföras på ett bra sätt. Om jag hade ställt mig och brölat att det är bra med fred på jorden, ska jag då inte kunna kritiseras för att jag sjunger dåligt, bara för att budskapet om fred är dåligt? Nu sjunger inte Boogie dåligt, tvärtom, det är jättefint. Men jag hoppas att det kommer att hända något mer när hon framträder i sin semifinal.

Ungern hade 30 låtar som tävlade om att representera landet, alltså fler än i Melodifestivalen. Jag tvivlar på att det inte fanns någon låt som var bättre än den här.

 

Förra året stack Ungerns låt ur rejält, då den handlade om misshandel. Där har vi ett bra exempel på ett fint budskap som framfördes på ett bra sätt. Det gick också väldigt bra för den, och den slutade femma. Landets bästa resultat på 20 år. För annars har framgångarna varit sparsamma. Innan 2014 hade man bara två topp-tioplaceringar, 1994 blev man fyra och 2009 femma. Det känns som att framgångarna i fjol har sporrat landet till att vilja skicka en bra låt, vilket tyvärr inte alltid har varit fallet alla år.

I år är det en seriös låt, men resultatet kommer inte att bli som 2014. Tyvärr Ungern, försök igen nästa år.

 

Betyg:

2 torghandlare som får maka på sig för att det ska spelas in en musikvideo, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *