Vitrysk låt sätter sig på hjärnan

Kan vi få något spännande nu, tack?

 

Semifinal 1

11. Uzari & Maimuna – ”Time” (Vitryssland)

 

Time is like thunder, ah ha aa.

De raderna sätter sig väldigt snabbt på hjärnan. Den är lite rolig den här låten, och det är hans mystiska futuristiska alvöron också. Varför? Vad är de där för? Och vem är inne i timglaset, egentligen? Många frågor att fundera över.

Låten är rätt okej, men det fattas lite för att jag ska kunna sätta en fyra. Jag hoppas dock att violinisten Maimuna kommer att vara inne i ett gigantiskt timglas även på scen. Det vore coolt att se. Föga troligt, dock. Men man vet aldrig med Eurovision. Det hade nog genererat röster. Det gör det nog ändå. Jag kan tänka mig att denna låt går vidare till final, men att den där får en rätt dålig placering.

 

I fjol slutade landet på 16:e plats i finalen med en riktigt cheezy låt. Det var andra året i rad man slutade på just den placeringen.

En gång har landet hamnat på topp tio. Det var 2007 med Dmitry Kolduns Work your magic, som var min favoritlåt det året. I år blir det nog varken en topp tio-placering, eller ens en tredje raka 16:e plats. Men en refrängrad som sätter sig på hjärnan bjuder åtminstone vitryssarna på.

 

Betyg:

3 timglas av 5 möjliga.

 

Ps. Time is like thunder, ah ha aa.

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *