Albaniens låt är skön här och nu

Inte så många låtar kvar nu i första semin. Två efter denna.

Semifinal 1

14. Elhaida Dani – ”I’m Alive” (Albanien)

 

 

Fart och fläkt, och en modern låt. Den här låten är skön att lyssna på och jag gillar den. Gitarrerna är härliga, och hela singer-songwriter-stuket som växer framåt refrängerna. Låten har inga minnesvärda textrader som sätter sig på hjärnan, men det gör inget. Den är skön att lyssna på här och nu. Det brukar sällan räcka till en seger, men en bra placering kan jag tänka mig, för dem som röstar medan man hör den live.

Förra året slutade man näst sist i sin semifinal. Så illa ska det inte gå den här gången. De borde ta sig till final, vilket inte är givet för det här landet, som har varit med och tävlat sedan 2004. Ungefär hälften av gångerna har de tagit sig till final. Väl där brukar de sluta på plats 16 eller 17, vilket de faktiskt har gjort två tredjedelar av gångerna de har varit med. Någonstans där känns det rätt rimligt att de kan hamna även i år. Framför sig kommer Albanien att få länder vars låtar är lättare att nynna med i även efter att artisten har gått av scenen.

 

Betyg:

4 paraplyer av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *