Bra att sången är på rumänska

Näst sista låten i första semin kommer här, från ett land som aldrig har missat att ta sig till final.

 

Semifinal 1

15. Voltaj – ”De la capăt (All over Again)” (Rumänien)

 

 

Se på sjutton, det är inte på engelska! Det är faktiskt ovanligt i år. I första semin är det bara två låtar som framförs på andra språk än egelska, denna och Finland. Även i nästa semi är det bara två låtar som framförs på andra språk, medan det är tre av de direktkvalificerade länderna som kör så,

Detta kommer att vara en fördel för Rumänien (inte för Finland, som är dåliga på vilket språk de än hade gett sig på). Det kommer detta rumänska band att tjäna på.

dock verkar de inte helt lita på sitt eget språk. De smyger in lite engelska. Synd. Det tar bort lite av innerligheten, på något sätt.

Det är en helt okej låt, men det tråkiga är att det som är mest spännande med den är att den är på rumänska. Och det är inget bra betyg. Dock en helt okej låt som nog kommer att ta sig till final.

 

Förra året var Rumänien näst bäst i sin semifinal (efter blivande vinnaren Österrike), men hamnade till slut på en tolfteplats i stora finalen. Rumänien är starka, och är tillsammans med Grekland och Ryssland de enda länderna som aldrig har missat att ta sig till final. Den sviten kommer nog att hålla i sig i år, men att upprepa sina två tredjeplatser (landets bästa resultat) blir nog svårt, för att inte säga omöjligt.

 

 

Betyg:

3 kalla fjordar av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *