Georgien inte längre sämst

Dags för den sista låten i den första semin

 

Semifinal 1

15. Nina Sublatti – ”Warrior” (Georgien)

 

 

Jag vet inte vad jag tycker. Låten är bra. Jag gillar det suggestiva och mystiska. Det är typiskt Eurovision fast ändå inte. Lite dansgolvskänsla.

Men. Jag vet inte riktigt vad menet är, men det finns där. Det är något som jag stör mig på. Kan vara att den bygger upp för något som inte kommer. Men låten är inte dålig, absolut inte.

Att det tilltalar oss här i Skandinavien kan ha en förklaring. Nina har nämligen skrivit låten ihop med ingen mindre än Thomas G:son.

 

Förra året hade Georgien tävlingens överlägset sämsta låt, och så slutade de också toksist i sin semifinal. Den titeln innehas i år av Finland, och Georgien riskerar inte att slåss om den i år.

När landet väl tar sig till final så brukar de hamna på platserna runt plats tio (en dipp till 15 2012). Bettingbolagen tror inte på landet i år, men det gör jag. Jag gillar det, med en liten asterisk om att det är något som saknas.

 

Betyg

4 enorma pälsjackor av 5 möjliga

 

 

Sådär, första semin avklarad. Innan jag går vidare till den andra, där bland andra Sverige är med, så kommer jag att göra en liten sammanställning av vad vi har fått höra hittills.

 

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *