Trevligt och glatt från Litauen

Nu sparkar vi igång den den andar semifinalen med att kolla på vad Litauen har att bjuda på.

 

Semifinal 2

1. Monika Linkytė & Vaidas Baumila – ”This Time” (Litauen)

 

De inledande gitarrerna låter precis som Samir & Viktors låt Groupie gjorde. Och i övrigt är det många likheter. Det är en  trallvänlig och go låt som är lätt att tycka om.

Litauen har ett mycket längre och mer komplicerat sätt att utse deltagare än vad Sverige har, men jag tycker att det har varit värt det. Det är en riktigt schysst låt det här. Jag gillar det. Enkelt, glatt och trevligt. Det man skulle kunna invända mot den är att den är för enkel och glättig. Men man behöver sånt också. Framförallt när så många andra låtar är lugna och tråkiga.

Det är inte denna, och jag tror att det kan gå hyfsat för den. Att den inleder den här semin kommer också att generera pluspoäng.

Litauen har ofta misslyckats i Eurovision, och kan snegla avundsjukt på sina baltiska syskon. En sjätteplats är det bästa resultatet, som de fick med den ironiska låten ”We are the winners” 2006. Så bra kommer det inte att gå i år. Förra året missade landet finalplats med en placering. Tar man sig till final i år tror jag dock att det kan bli en mellanplacering där. Då är snarare problemet att ta sig dit, Men med sång och spelglädje kan det gå.

 

Betyg:

4 blåa scener som blir gula ibland, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *