Irlands yngsta för traditionen vidare

Nu är det dags för de som historiskt sätt är bäst på det här med musik.

 

Semifinal 2

2. Molly Sterling – ”Playing with Numbers” (Irland)

 

Woho, gamla Irland är tillbaka! Och det med sin yngsta deltagare någonsin. Molly var bara 16 när hon vann att representera Irland. Hon har dock fyllt 17 sedan dess.

Låten är en väldigt typisk irländsk Eurovision-låt av det gamla snittet. Det var sådant här som de vann med förr i tiden. Efter att Irland har experimenterat med olika genrer de senaste åren så är det kul att de valde en sådan här låt. Att vara retro kan också vara inne.

På 90-talet hade denna kunnat vinna. Det tror jag dock inte att den gör i år. Den är trevlig och fin, men det händer inte så mycket. Men många Eurovision-rävar kommer att lägga en röst på detta, som ett slags tack för att ni för traditionen vidare. De som gillar irländsk folkmusik får sitt lystmäte.

 

Med sina sju segrar är Irland det bästa landet någonsin i Eurovision Song Contest. Men det var länge sedan de var bra. Senaste vinsten kom 1996, och då var årets artist, Molly Sterling, inte ens född. Sedan den vinsten (som då var landets fjärde på bara fem år) har misslyckandena avlöst varandra. Två gånger under dessa år har man slutat sist. De har visserligen haft minnesvärda låtar, som Jedwards båda låtar Lipstick och Waterline, men även låtar som har blivit minnesvärda av andra anledningar än att de är bra. Här finns 2008 års kalkon med. Och då menar jag inte bildligt talat.

Någon åttonde vinst lär det inte bli i år, men inte heller någon tredje sistaplats.

 

Betyg:

3 tomma lagerlokaler (sånär som på ett piano) av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *