Valetina ersätts av tonåringar

Sångerskan i mitt förra inlägg föddes våren 1998. Nu är det dags för två som är ännu yngre.

 

Semifinal 2

3. Michele Perniola & Anita Simoncini – ”Chain of Lights” (San Marino)

 

Vad är det där för jävla stolpskott, var är Valentina? Det blir ju inte jul utan Valentina Monetta!

Man hade kunnat använda denna parafras av Gustavs (Allan Svensson) citat från ”Svensson, Svenssons” julavsnitt, när han märker att Arne Weise har blivit utbytt som julvärd. Lite så känns det nästan, efter att Valentina Monetta har representerat landet i de senaste tre tävlingarna, men nu inte är med längre. Hennes låtar var tre ytterligheter. Först en fruktansvärt dålig Facebook-låt, sedan Crisalide, min favoritlåt från 2013, och slutligen en so-so-låt från förra året.

Men nu är det alltså dags för mig och övriga Eurovision-fans att gå vidare med livet, och acceptera att det finns andra människor i San Marino (dock inte jättemånga, landet har endast 32000 invånare). Och de två som har valts ut i år är två tonåringar, födda 1998 och -99. De har tidigare deltagit i Junior Eurovision Song Contest 2013 och 2014.

Allt är dock inte utbytt. Låtförfattaren Ralph Siegel finns kvar, och det märks. Det mesta känns igen i låten. Och det är inte positivt.

Det finns överlag ingenting som är intressant med denna låt. Jag förstår inte syftet. Den är väl kanske fin, och de sjunger okej, men varför finns den här låten? Den känns rätt meningslös. Den är dock inte så fruktansvärd att den inte går att lyssna på, och visst skulle den kunna stå på i bakgrunden.

 

San Marino har varit med och tävlat sedan 2008 (med undantag av 10 och 11) men det var först förra årets om man lyckades ta sig till final. Det tror jag inte att man gör i år. Jag förstår att landet vill gå vidare från Valentina, men till nästa år vore det kanske bra om de även kunde bryta med Ralph Siegel.

Jag får dock trösta mig med att det är Valentina som ska dela ut sanmarinernas poäng i finalen. Och det är ju alltid något.

 

Betyg:

2 malplacerade industrilokaler av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *