Malta har också en Warrior

Nu kommer en låt som heter likadant som en annan av årets låtar.

 

Semifinal 2

5. Amber –  ”Warrior” (Malta)

 

 

De uppmärksamma läsarna kanske kommer ihåg att det redan finns med en låt i årets tävling som heter Warrior. Det är Georgiens bidrag som också heter så, och det var ju en bra låt. Och det är denna också.

De bägge krigarlåtarna är med i varsin semifinal, så där behöver vi inte blanda ihop dem, men det finns risk att vi gör det i finalen. För de påminner om varandra, väldigt mycket. Lugna ballader som har mycket power, fast på lite olika sätt. Videorna innehåller många närbilder på sångerskorna. Båda dessa är för övrigt födda på 90-talet. Och för att ytterligare krångla till det så har båda länderna röd-vita flaggor med kors på.

Det blir helt enkelt omöjligt att inte jämföra dessa bägge låtar. Och då håller jag Georgien lite högre.

Den maltesiska Warrior fick högsta poäng på hemmaplan. Alla jurygrupper (där bland andra Sverige fanns representerade) gav sina tolvor till Amber, och även tittarnas tolva gick samma väg. Nu kan det vara så att Sveriges tolva i den nationella tävlingen var en engångssak. Det finns bättre låtar att rösta på nu när det gäller, men den här är som sagt inte dålig. Men jag tror att den försvinner, inte bara mot den andra Warrior, utan även mot andra låtar.

Tre gånger har landet slutat på sista plats. Två gånger har man slutat tvåa. Dock blir det nog inget av de resultaten som Malta får i år. Ifjol slutade de på plats 23 i finalen. Jag skulle kunna tänka mig att det blir något liknande i år, om den tar sig till final.

 

Betyg:

3 läskiga närbilder på musikinstrument, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *