Halmstad med i Eurovision

Halmstad hade ju med två låtar i årets Melodifestival. Rickard Söderberg & Elize Ryd lyckades inte ta sig vidare till finalen, men det gjorde Mariette. Där gick det bra, och hon slutade påen tredjeplats.

Detta gör nu att hon kommer att få äran att läsa upp Sveriges röster i Eurovision-finalen. Därmed kommer alltså Halmstad bli lite representerade i Wien.

Det hör nästan till standarden nuförtiden att tävlanden i mellon, som inte vann, får läsa upp Sveriges röster. Så Förutom 2012 har det varit så sedan 2009.

Så har det dock inte alltid varit. Ofta har det varit någon anställd på SVT som gjort det. Bland dessa hör bland annat Tage Danielsson och Arne Weise. Lite roligt att tänka på också.

När man läser upp rösterna kan man vara lite mindre seriös, men samtidigt väldigt seriös. Jag tycker att man kan skoja till det, men det ska funka snabbt. Jag tyckte till exempel att Björn Gustafsson var rätt rolig 2008, men jag tvivlar på att övriga Europa tyckte det. Väldigt typiskt Björn, men det vet ju inte Europa…

 

Så, Mariette, håll dig lagom seriös, men glad, så ska det nog gå fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *