SVT snor min idé ;)

Igår var det premiär för ett av mina favoritdelar när det kommer till mello-cirkusen. Nämligen Inför Eurovision Song Contest. Alla låtar som ska vara med och tävla gås igenom, bedöms och poängsätts.

Men! Det är ju vad jag gör på den här bloggen! De har snott mitt koncept! För det kan väl inte vara så att jag har gillat det programmet tidigare och därför har valt att göra en egen version av det? Näää…

För flera år sedan var det de fem nordiska länderna som hade detta ihop. Men de andra länderna tröttnade (förutom Finland) så det konceptet skrotades för några år sedan. Nu är det en panel av olika musikprofiler som står för tyckandet. Dessa var Kristin Amparo, Eric Saade, Tess Merkel, Sarah Dawn Finer (som också är programledare) samt Chriser Björkman.

I gårdagens premiärprogram gick de igenom första semifinalens åtta första låtar, samt två från finalen. I mångt och mycket tyckte jag lika som flera av dem, och Eric Saade var faktiskt den som stod mig närmast i åsikter. Det blev jag väldigt överraskad över.

Ett par synpunkter bara. Att betygsätta låtar från 0-10 poäng i sådan här sammanhang ger allt för stora variationer om någon sätter en nolla eller tia. Det blev särskilt tydligt på Finlands bidrag, som fick en tia av Kristina Amparo. Hon gillade grejen, men med den samlade bedömningen av att det är en fruktansvärt dålig låt så borde det visas mer i poängen. Därför kom den plötsligt sjua, i stället för toksist.

Apropå Finland så tog de upp de viktiga sakerna, att det är en fin sak och att tävlingen behöver variation. Det håller jag med om. Men jag hävdar fortfarande att som låt så är den det sämsta som någonsin har varit med, och den förtjänar noll poäng, trots de fina intentionerna. Heja Eric Saade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *