Varför gillar folk Norge?

Sådär, nu fortsätter recensionerna, med landet som totalt sett är sämst någonsin.

 

Semifinal 2

6. Mørland & Debrah Scarlett – ”A Monster Like Me” (Norge)

 

Den här låten ligger högt på många bettinglistor. Jag kan inte förstå varför. Den är fin, helt okej, men en vinnare? Nej, verkligen inte. Den bygger upp till en massa som den inte kan leverera. Man tror flera gånger att ”nu, nu sätter det igång!”. Men det gör det inte.

Jag tycker till och med att den är tråkig. Tekniskt sett är den bra, skickligt komponerat, men det fattas så mycket. Mot slutet tar den sig lite, men då är det för sent. Då har man redan hunnit gå på toaletten eller gå ut i köket för att hämta mer chips.

Att den ska vinna tror inte så många bettingbolag på, utan då ligger bland annat Sverige, Italien, Estland och Finland (!) före, men de flesta bolag har den på topp-tio. Men i många kommentarer och Eurovision-grupper på nätet så är denna nummer ett. För mig helt otroligt.

Det jag skrev i början, om att Norge är sämst genom tiderna, det gäller för två inte så smickrande rekord. De har kommit sist hela elva gånger, och tre av dessa har de fått 0 poäng. De har således även rekord i flest år med ”nul pionts”. Senaste sistaplatsen i finalen var så sent som 2012, men de har inte gått poänglösa sedan 1997.

Poänglösa blir de inte heller i år. De kommer att skrapa ihop en hel del poäng och även ta sig till final. Jag kommer dock inte att rösta på denna låt. Och inte på några andra nordiska länder heller. Det får nog bli Sverige som får representera korsflagorna det här året.

 

Betyg:

2 finklädda gäster som har matkrig, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro,Malta,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *