Menlös tjeckisk comeback

Nu blir det återkomst av ett land som har legat i dvala sedan 2009.

 

Semifinal 2

8. Marta Jandová & Václav Noid Bárta – ”Hope Never Dies”

 

Välkomna tillbaka! Tjeckien gör comeback efter att ha varit borta från tävlingen fyra år. De drog sig ur bland annat för att det inte gick så bra för dem. Och det är ingen underdrift.

Trots att landet har funnits sedan början på 90-talet dröjde det till 2007 innan de gjorde debut. De deltog tre gånger, men tog sig aldrig till final. Då sket de i allt och gick hem.

En anledning till att det är tur att de är tillbaka är att annars hade deras 2009-låt varit det sista minnet av landet i Eurovision. Och eftersom det var en fruktansvärt konstig och dålig låt, som slutade sist i sin semi med 0 poäng, så är det nog bra att Tjeckien får lite upprättelse.

Men det är också kul med fler länder i tävlingen, så än en gång, välkomna tillbaka.

 

Men vad är det då som de bjuder på i sin återkomst?

 

Hm, det känns som att det innehåller rätt många delar från sådant som vi har hört förut. Den har fått dåliga betyg runt om i Europa, och ligger bland de sista låtarna på bettinglistorna. Så dålig tycker jag inte att den är. Men att den skulle vinna, det tror jag inte, så därför kan den ju ha höga odds.

Det är en rätt menlös ballad detta. Den är inte allt för bra. Den rullar på. Inget att skriva hem om, och jag tror inte att Tjeckien går till final denna gång heller. Men det hade varit roligt om de gjorde det, så kanske de stannar kvar ett tag till den här gången.

 

Betyg

2 lampväggar, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro,Malta, Norge, Portugal,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *