Mellanösterns gyllene pojke

Nu är det dags för ytterligare en 16-åring i årets tävling.

 

Semifinal 2

9. Nadav Guedj – ”Golden Boy” (Israel)

 

 

Det här låter väldigt mycket Mellanöstern, tycker jag. Det är traditionell musik, inbakat i moderna toner. När versen sjungs så är jag totalt uttråkad, men sedan händer det något när refrängen sätter igång. Det är fart och glädje, och det är svårt att sitta still. Detta sätter sig på hjärnan, och jag kan inte få bort det. Lite jobbigt.

Det är tråkigt att låten är så uppdelad i dåliga och bra sektioner. Och det verkar Europa också tycka. På olika bettinglistor placerar sig låten i mitten av startfältet. Men jag tror att om Nadav kan gå till en grym scenshow (behöver bli lite bättre än i videon) så kan den ha en bra chans.

Han sjunger att han är ”King of fun”. Återstår att se hur kungen kommer att regera.

Nadav Guedj är 16 år (född i slutet av 1998) och ännu en i raden unga artister i årets startfält. Han sällar sig också till den skara som har ett förflutet i en musiktalangjakt i tv, i detta fallet från Rising star-franshiset.

 

Förra året hade Israel stora förhoppningar, men misslyckades att ens ta sig till final.

Historiskt sett har Israel varit bra. Det är ett av få länder som har vunnit två år i rad, och alltså fått fira sin vinnare på hemmaplan. Men efter landets tredje seger, med Dana International 1998, så har det inte gått lika bra. Man fick en femteplats direkt året efter, men utöver en fjärdeplats 2005 har det gått rätt trögt. Det kan det göra i år också, men får bara Nadav till en partyfylld scenshow så tycker jag att den borde kunna ta sig till final.

Han sjunger i låten om att han vill visa oss Tel Aviv. Jag tror dock inte att han kommer att göra det som ambassadör för Israels Eurovision-arrangerande 2016. Men som king of fun borde han väl känna till uteställena rätt bra, och då kan få vara sådan guide åtminstone.

 

Betyg

3 jackor som han målade om huset i, men sedan glömde att byta till framträdandet, av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien,

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *