Lettland behöver en injektion

Dags för ett land som brukar skicka annorlunda låtar.

 

Semifinal 2

10. Aminata – ”Love Injected” (Lettland)

 

 

Vad var det där för något? Jag fattar inte.

Jag kan se att det har funnits en massa bra idéer, men vad blev det av det? Inget bra i alla fall.

Denna låt är en… en… va fasen är det för nåt? Lite mytiskt, lite lugnt, lite höga toner, lite cool scenografi. Men totalen blir bara konstig. Det finns nog de som verkligen gillar detta. Jag är inte en av dem.

Jag har svårt att se att Lettlands melodifestival, som håller på ungefär lika länge som vår, inte kunde frambringa något bättre än det här. Och eftersom det vi har sett i videon är ett scenframträdande så fattar jag inte hur det ska kunna bli så mycket bättre. Låten behöver inte bara en kärleksinjektion, utan får nog injicera lite allt möjligt för att detta ska bli bra.

 

Förra året hade Lettland min favoritlåt, Cake to bake. Den var också konstig, men på ett bra sätt. Han erkänd att han inte hade någon aning om vad han gjorde (I’ve got a cake to bake, I got no clue at all). Det borde hälla för Aminata också. Andra konstiga låtar som har skickats till Eurovision var när de lekte Sjörövarfabbe i låten Wolves of the sea. Den hade åtminstone en catchy refräng.

Lettland inledde sin Eurovision-historia med flera succéer. I debuten i Stockholm 2000 slutade man trea med den härliga My star, och på tredje försöket vann man med I wanna. Men därefter har det gått väldigt trögt, och 2008 (med piratlåten) var senaste gången landet tog sig till final faktiskt. Det känns inte som att de kommer bryta den trenden i år. Men visst, med en sådan konstig låt så vore det väl inte bättre än att den får ett konstigt resultat – och tar sig vidare.

 

Betyg

1 rutmönstrad dekor, av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *