Svårbedömt och svårstavat

Nu är det dags att hålla tangenterna rätt i mun, så att säga…

 

Semifinal 2

11. Elnur Hüseynov – ”Hour of the Wolf” (Azerbajdzjan)

 

 

Puh, jag lyckades stava rätt till landet på första försöket. Det är alltid lika spännande varje gång. Det har gått bra vid varje försök, både i år och ifjol, men för att inte bryta min trend så kommer jag att försöka undvika att skriva det så mycket mer.

Men så till låten. Hm, detta är svårbedömt. Det är väl bra, antar jag, men jag vet inte riktigt. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Men det är en helt okej låt, kanske bättre än så. Den är skön att lyssna på för stunden, men sätter sig inte i minnet. Vi har ett par sådana låtar i år. Men jag kan tänka mig att den går att göra riktigt mäktig på scen, och om det blir ett storslaget nummer så kan det gå riktigt bra. Men just nu saknas det något för att få toppbetygen. Bra verser till exempel. Därför blir det bara en trea för min del, men den kan höjas till en fyra beroende på framträdandet. Det finns potential till att detta kan bli en klassisk Eurovision-låt. Och då kan den komma upp i fem poäng!

 

Historiskt sett är detta ett av Eurovisions bästa länder faktiskt. Åtminstone om man kollar på kontinuiteten och raden av bra resultat. Förra året blev en stor besvikelse då man för första gången hamnade utanför topp-10, men annars ser resultatskörden ut så här sedan debuten för sju år sedan: 8, 3,5, 1, 4, 2, 22. Imponerande! (förutom 2014 då…) De är också ett av endast sex länder som aldrig har missat att ta sig vidare från semifinalerna.

Att missa semin ska dock inte vara någon risk i år. Och att ta ytterligare en plats bland topp-tio finns också inom räckhåll. Det finns för många andra bra låtar som slåss om slutsegern för att vi ska återvända till Baku nästa år, men Azerbajdzjan kommer nog kunna fortsätta kalla sig ett av Eurovisions mest konsekvent framträdande länder.

 

 

Betyg

3 lägenheter med rätt så nice utsikt, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel, Lettland,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *