Heja Islands Selena Gomez!

Nästa steg tar vi ut i Atlanten, och till önationen i nordväst.

 

Semifinal 2

12. María Ólafs – ”Unbroken” (Island)

 

 

Wow! Tack, Island! Detta är direkt en av mina favoriter i år. Det är en låt som tilltalar mig på en gång. Skön melodi, bra text, hon sjunger grymt och refrängen sitter som den ska.

När jag både hör och ser Maria Olafs så tänker jag på Selena Gomez. Men även andra amerikanska artister i den här genren. Detta är en låt som kommer att spelas mycket på radion tror jag. Åtminstone i Sverige, men troligtvis även i andra länder.

I semifinalerna av isländska mellon var alla artister tvungna att sjunga på isländska, men i finalen fick de välja det språk som de skulle välja i Eurovision om de vann. Marias låt hette från början Lítil Skref (Små steg) och den versionen är också riktigt bra.

Jag gillar faktiskt denna låt så mycket att jag kommer att sätta årets första femma!

 

Island är det enda nordiska landet som aldrig har vunnit Eurovision. Två gånger har de slutat på andra plats, men lika många gånger har de kommit sist. De senaste åren verkar de ha parkerat på platserna precis före plats 20. Förra året (Pollapönk!) gick det lite bättre, med en 15:e plats.

I år borde det dock gå mycket bättre. Det verkar inte bara vara jag som gillar den här låten, utan många i Europa likaså. Flera bettingbolag har låten på topp-tio. Där borde den absolut hamna. Och skulle den skrälla och vi får åka till Reykjavik nästa år skulle det bara vara roligt. Heja Island!

 

Betyg

5 industrilokaler som även funkar för dans, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel, Lettland, Azerbajdzjan,

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *