Sverige tror på seger

Direkt efter Island är det dags för det sista nordiska landet att stiga in i tävlingen.

 

Semifinal 2

13. Måns Zelmerlöw – ”Heroes” (Sverige)

 

 

Sverige skickar i år en modern låt där artisten har lagt mycket krut på scenshowen. Och den är riktigt cool. Den bidrar mycket till låtens helhetsintryck.

Måns Zelmerlöw är väldigt populär i hemlandet. Liksom många andra i årets Eurovision så kommer han från en dokusåpa, i detta fall Idol. Förutom att vara artist har han också varit programledare i flera tv-program. I år var det tredje gången han var med i den nationella uttagningen till Eurovision, och det gick vägen. Hans utseende brukar också väcka intresse, och han kallas ibland för Mums-mums.

I Sverige är det många som tar den här tävlingen väldigt seriöst, och de nationella uttagningarna burkar ligga bland årets mest sedda program. Därför har de ofta höga krav på den artist som de skickar till Europa, och det snackas ofta om att de ska vinna. I år finns det dock faktiskt en bra chans till detta. Bland många bettingbolag så tippas Sverige ta hem det i år.

 

Låten är häftig och känns verkligen 2015. Med den coola showen och artistens scennärvaro så har han en bra chans. Det är också en låt som sätter sig efter första lyssningen. Refrängen hade dock kunnat vara lite mäktigare.

Sverige ligger på en andraplats över flest segrar någonsin (tillsammans med tre andra länder). Fem gånger har man tagit hem hela alltet, senast 2012. På sistone har det gått riktigt bra för Sverige, och under de senaste fyra åren har man tre pallplatser. Det är imponerande.

Återstår att se hur det går i år. Landet är segertippat av många, och det skulle inte förvåna mig om man flera gånger i årets final (dit de ska ta sig utan problem) kommer att få höra ”La Suède, douze points.” Vinner Sverige? Hm, svårt att säga. Mycket möjligt. Men jag tror åtminstone att de kommer att utöka sin svit med pallplaceringar.

 

 

Betyg

4 små tecknade trädgårdstomtar, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel, Lettland, Azerbajdzjan, Island,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *