Cypriotisk mellanmjölk

Här kommer ytterligare ett land som gör comeback.

 

Semifinal 2

15. John Karayiannis – ”One Thing I Should Have Done” (Cypern)

 

Tre länder återvänder till tävlingen i år, Tjeckien Serbien och så Cypern. Denna önation har dock bara varit borta ett år, men de är ändå varmt välkomna!

Inget av de återvändande länderna gör dock någon storlagen entré med buller och bång. Rätt så mellanmjölkaktiga låtar från alla tre. Cypern är inget undantag, utan skickar i år en småtrevlig bagatell som inte gör någon förargad (Turkiet är ju inte med…). En singer-song-writer, en John Mayer light.

Hos flera bettingbolag hamnar Cypern precis i mitten. Och det känns rätt naturligt. Detta är ingen vinnare, men heller inte bland de sämsta. Man kan vara helt likgiltig inför den, men den går också fint att digga till medan den sjungs. Dock är jag lite osäker inför scenshowen. Hur kommer den att bli där? När allt kommer omkring så känns det som ett rätt så tråkigt bidrag snarare än fint och stämningsfullt, och betyget är lite svårbedömt. För om han får till stämningen på scen så skulle det kunna bli bra.

 

Cypern har varit med och tävlat sedan 1980. De har aldrig vunnit, men kommit sist en gång. Fast utöver det så brukar det inte gå så dåligt, men inte heller så bra. Ett par femte- och sjätteplatser har det blivit, men annars brukar landet hamna någonstans i mitten av resultatlistan. Ett typiskt mittenlag, så att säga.

När jag var på Cypern, i Aiya Napa som 18-åring, blev det inte så mycket mellanmjölk, men de senaste åren är det det som Cypern har bjudit på i Eurovision. Om de bara kunde ta lite hjälp av sin bästa kompis Grekland och ösa på lite (det gör dock inte grekerna i år) så kunde det bli bra. Eller ta tillbaka La-la-love-sångerskan Ivi Adamou. Hon fick Sveriges tolva 2012, och med mer sån musik hade Cypern kunnat hävda sig bättre än vad de kan nu. För som det känns just nu så blir det inte ens en finalplats i år.

 

Betyg

3 glödlampor som behöver bytas ut, av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel, Lettland, Azerbajdzjan, Island, Sverige, Schweiz,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *