Schweiz är inte alls så dåliga

Efter Sverige kommer Schweiz. Stackars européer, det blir jobbigt för dem att hålla isär…

 

Semifinal 2

14. Mélanie René – ”Time to Shine” (Schweiz)

 

Nu är det dags för mig att gå emot Europa igen. Det är nämligen så att den här låten ligger bland de sämsta på flera av bettingbolagen. Varför det? Så dålig är den inte. Den är rätt så skönt tycker jag. Ingen super låt, och visst finns det flera som är bättre, men det finns även många som är sämre.

Mélanie använder sig av det mystiska och etno-doftande stilspråket som har varit med tidigare år, som exempelvis hos Loreen eller Emmelie de Forest. Dock utan samma kraft. Men hon gör det hyfsat bra, och hamnar för mig någonstans i mitten.

Kommer hon vinna? Nja, tveksamt, och därför kan möjligtvis bettingbolagens höga odds stämma lite bättre. Men den förtjänar absolut mer kärlek än vad den har fått hittills.

Förra året var lika dant. Jag gick emot Europa, som inte gillade låten, och sa att den nog kunde gå rätt bra. Så blev det också. Den tog sig till final, och där slutade den på plats 13. Och den placeringen var en av de bästa på flera år, från ett land som har vunnit tävlingen två gånger, varav en med självaste Celine Dion. Någon tredje vinst blir det nog inte i år, men något trevligt att lyssna på bjuder de åtminstone på.

 

Betyg

3 mossbeklädda stenar, av 5 möjliga.

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Moldavien, Armenien, Belgien, Holland, Finland, Grekland, Estland, Makedonien, Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien, Georgien

Semifinal 2:

Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal, Tjeckien, Israel, Lettland, Azerbajdzjan, Island, Sverige,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *